Kulturális Események Szervezése

Kulturális Események

Kulturális Események

Az arab nagykövetségekkel és közösségi képviseletekkel együttműködve szervezünk kulturális eseményeket.

Az első ezen események sorában, 2019 áprilisában az arab Nagykövetek Tanácsával közösen szervezett az ELTE bölcsészettudományi karán megrendezett Arab Kulturális Nap volt. Az eseményre 14 arab nagykövetség delegálta küldötteit. Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke nyitóbeszédében az eseményt az egyre stabilabb magyar-arab kapcsolatok fontos fejezetének nevezte. Az érdeklődők megtekinthették az arab országok kiállítását, megismerhették a hagyományos arab konyhát, illetve előadásokon és beszélgetéseken vehettek részt.

A képek a 2019 december 4-én megrendezett Egyesült Arab Emírségek Tolerancia Éve kiállításán készültek. A kiállítás az ELTE bölcsészettudományi karán került megrendezésre a Kortárs Arab Központ és az Egyesült Arab Emírségek nagykövetségének együttműködésével, melyet Abdulhamid al Mulla magyarországi nagykövet képvisel.A kiállítás a befogadást, kulturális sokszínűséget, elfogadást, tiszteletet, vallásközi és kulturális párbeszédet, empátiát, megértést, másokkal való együttélést, harmóniát és emberséget hangsúlyozta.

Eljövendő eseményeink keresse az események menüpont alatt, kövesse figyelemmel közösségi média oldalainkon (Facebook, Twitter, Pinterest).